U zult zich afvragen: “Waar komt het haar van hairextensions vandaan ?”.

Hairextensions zijn allemaal afkomstig uit India of China, de twee grootste haarleveranciers van de wereld. Omdat wij in Europa een fijne haarstructuur hebben gebruiken wij de haren uit India.

De haren uit China worden meestal gebruikt voor kroeshaar. De haren uit India zijn van een buitengewoon goede kwaliteit omdat het haar niet bloot staat aan chemische behandelingen zoals verven of permanenten. Iets wat in Europa heel gewoon is.

Er bestaan twee soorten haar het Remy’s haar en het niet Remy’s haar. Remy’s haar houdt in dat alle haarschubben dezelfde richting opstaan. Dit is de beste kwaliteit haar en alleen van Remy’s haar zijn Original Socap extensions gemaakt.

De Tirupati tempel in Tirumala India

Dit is de rijkste tempel van de wereld waar per jaar 20 miljoen bezoekers op pelgrims tocht de tempel bezoeken en hun hoofd kaal scheren voor dankbaarheid en zegen in hun leven.

De tempel is de grootste haarleverancier van de wereld. De tempel zet ongeveer 5,6 miljoen dollar per jaar om door middel van haarveilingen. De pelgrims die hun haar afscheren krijgen hier geen geld voor. Sommigen weten niet dat hun haar wordt doorverkocht.

Het kaal scheren van de pelgrims wordt gedaan door speciale tempelkappers. De pelgrim zit met beide benen gekruist op de grond en heeft zijn hoofd voor over gebogen. Dit heet tonsuring.

Buiten het haar worden ook juwelen, andere items en natuurlijk geld, ongeveer 40 miljoen dollar per jaar, gedoneerd.

De tempel gebruikt dit geld om gratis eten en onderdak te bieden aan de